Hoppa till innehåll

Annika Wangnick

Erfarenhet och egna hundar

När jag föddes fanns det hemma hos mina föräldrar i Tyskland, inte bara mina två syskon utan också en Bobtail-Schäfertik, ”Tess” och hon blev direkt min bästa vän så fort jag kunde rulla runt på golvet som spädbarn. Sedan dess har jag inte haft annat än kärlek för alla hundar jag har träffat i mitt liv!

Genom åren har våra familjehundar alltid varit mina bästa vänner och de har lärt mig massor om kärlek och förlust, tålamod och empati. Där hade vi som sagt ”Tess”, Berner Sennen ”Rambo”, Newfoundland ”Bosse” och sist men inte minst Great Swiss Mountain dog ”Enno”, som än idag lever med mina föräldrar.

Jag är utbildad ingenjör, dvs inom min andra hobby som är (veteran)bilar, och jag jobbar sedan ca 10 år här i Sverige inom fordonsindustrin. Jag kom initialt bara till Sverige för att läsa min masterutbildning, men numera är jag bosatt med min sambo i vårt 1800-tals hus utanför Varberg, ihop med mina två hundar ”Chevy” och hennes biologiska lillebror ”Hemi” och vår bondkatt ”Sterling”. Med dem har och går jag många kurser som valplekis, nosework m m

2018 skaffade jag min första egna hund ”Chevy”, en Bullmastiff blandrastik. Hon är raka motsatsen mot alla hundar som jag växte upp med och hon lärde mig en helt annan sida av hur en hund kan vara, med hennes blyghet, skygghet och rädsla. Tack vare Chevy började jag läsa på mer om hundars känsloliv för att kunna ge henne allting hon behövde för att blir en balanserad och glad hund. Till slut började jag utbilda mig hos Hundens Hus. Jag hoppas att kunna jobba mer och mer inom hunderiet i framtiden. 

Mitt hjärta slår för alla hundar men ett speciellt band känner jag till blyga och rädda hundar och jag vill möjliggöra att alla får en trygg och rik vardag – en nöjd hund är en harmonisk hund! 

Annika med Hemi och Chevy

Utbildning

  • Hundinstruktör; Hundens Hus Göteborg, 08/2020 – 04/2021
  • Massage för hemmabruk; Hund i Harmoni, 2019
  • Hundpsykolog via Hundens Hus Göteborg, 11/2021- 06/2022 (kommande)
  • Nosework Instruktör via Hundens Hus Göteborg, 04/2021-08/2021 (pågående)
  • Nosework och Problemhundar via Work for Fun, 03/2021 – 06/2021 (pågående)
  • Volontär i hem för hemlösa hundar ”Tierheim Hodenhagen” 2001-2007